WEBSHOP

Facebook

+45 44 45 77 11

Lea Kaagaard Hansen, Hestedyrlæge

Jeg blev færdiguddannet dyrlæge med hest som speciale i 2014, og fik umiddelbart herefter arbejde i udkørende blandet praksis i Sverige.

Da heste hele tiden har været min primære interesse, rejste jeg efter otte gode måneder i det svenske til University of California i USA, hvor jeg gennemførte et intensivt teoretisk og praktisk forløb i hestens reproduktion. Det blev starten på et længere udenlandsophold, hvor jeg tilbragte et lærerigt år på et henvisningshospital ved Cape Town i Sydafrika, hvor hovedparten af patienterne var akut syge galopheste, både kirurgske og medicinske patienter.

I mit arbejde brænder jeg for høj faglighed og jeg sætter en ære i at være grundig i hele min udredning af patienten. Jeg stræber efter, sammen med klienten, at hjælpe hesten til at få det bedst mulige hesteliv i den rolle, som den skal udfylde. Jeg arbejder løbende på at dygtiggøre mig og holde mig opdateret med nyeste viden inden for faget.

Udover at være dyrlæge er jeg også rytter og avler, og heste har i mange år været omdrejningspunktet i min hverdag. Min store passion er den islandske hest, og jeg har mange års erfaring både som træner og som sportsdommer.

Privat bor jeg sammen med min kæreste på en gård syd for Viborg, hvor vi har et lille stutteri med islandske heste.