WEBSHOP

Facebook

+45 44 45 77 11

CST

Conditioned Serum Therapy er en nyere behandlingsteknik indenfor området: Biologiske præparater. Andre teknikker indenfor samme kategori er IRAP, (InterleukinReceptorAntagonistProtein), og PRP (PlateletRichPlasma), som nogen måske har hørt eller læst om.

De forskellige teknikker har lidt forskellige anvendelsesområder, men i korthed udvindes den aktive behandlingsfaktor fra patientens eget blod, oprenses og genindsprøjtes i patienten, f.eks. i et sygt led, en beskadiget sene eller en irriteret slimsæk.

Det er således fortrinsvis indenfor ortopædien, at behandlingerne har relevans og hvor der er flest erfaringer med dem. Selvom behandlingerne har været kendt gennem flere år, er der dog stadig tale om eksperimentelle behandlinger, hvilket f.eks. bevirker, at mange sygeforsikringer kun dækker udgifterne hertil efter specifik aftale.

For CST´s vedkommende er der også gjort erfaringer med at anvende teknikken som en generel immunmodulerende terapi, f.eks. ved astmatiske lidelser og ved andre immunrelaterede sygdomme.

Fordelene ved disse teknikker er under alle omstændigheder, at de er uden de kendte bivirkninger ved den traditionelle immunregulerende medicin, som ellers finder anvendelse på disse områder.