WEBSHOP

Facebook

+45 44 45 77 11

< Tilbage

Corona (COVID-19) 18-03-2020 - 13:57

Opdatering 18.03.2020

?? Coronavirus (COVID-19) opdatering d. 18.03.2020 !! 

Smittesituationen i Danmark er alvorlig og udvikler sig stadig. Som dokumentation af situationens alvor, er alle dyrehospitaler blevet bedt om at redegøre for deres respiratorkapacitet og i går fik alle dyreklinikker og dyrlægepraksis besked på at redegøre for deres lagerbeholdninger af overtræksdragter, mundbind, handsker osv.

Regeringen skærpede den 17. marts anvisningerne og dikterede aktivitetssuspension af visse private brancher. Alle andre private brancher skal fortsætte deres aktiviteter med stor opmærksomhed på smitteforebyggelse.

Dyrlægevirksomheder er ikke en af de private brancher, som har fået besked på at lukke ned, og dyrlægelov og dyreværnslov er ikke sat ud af kraft. Derfor er vi som dyrlæger fortsat lovmæssigt forpligtede til at fortsætte vores arbejde indtil, myndighederne evt. giver anden ordre.

Det vil vi også gøre hos HS Hestepraksis, men vi ønsker ikke at blive syge og vi ønsker bestemt ikke at medvirke til, at andre bliver syge. Derfor skærper vi vores interne og eksterne smitteforebyggende foranstaltninger:

1. Al intern og ekstern mødeaktivitet er suspenderet.
2. Vi kommunikerer indbyrdes således at vi undgår at mødes, når bilerne skal fyldes op mv.
3. Vi vil skiftes til at gå hjemme periodevis så længe, det er nødvendigt. Dette gør vi for hele tiden at holde en smittefri dyrlæge i beredskab, hvis nogen af os, som er på arbejde, bliver syge.
4. Det betyder, at vi kører med nedsat bemanding, og kan blive tvunget til at prioritere i opgaverne, men en syg eller tilskadekommet hest skal og vil vi altid tilse.
5. Vi stopper for indtag af patienter på vores klinikker i Tarm og Ikast. Der er derfor kun mulighed for besøg i udkørende praksis i denne periode.
6. Deltag kun i det yderst nødvendige omfang i din hests undersøgelse og behandling. Hold afstand til dyrlægen, undgå enhver direkte kontakt.
7. Er du syg eller er nogen i din husholdning syg, skal du ikke møde frem, men send en anden til at assistere dyrlægen.
8. Er din hest opstaldet på rideskole eller lignende, så få defineret et afsides område i umiddelbar tilknytning til en yderdør, så dyrlægen ikke behøver at gå gennem hele stalden, og hvor hesten, dyrlægen og en enkelt hjælper kan stå under undersøgelse og behandling, og hvor alle andre skal holde sig væk fra, så længe undersøgelse og behandling foregår.
9. Hvis du er i tvivl, så kontakt os gerne på tlf.: 44 45 77 11 eller mail: mail@hshestepraksis.dk (SMS og beskeder via Facebook/Messenger kan drukne, så venligst benyt opkald eller mail.)

Vi følger situationen løbende og vi vil ændre i vores forholdsregler og procedurer løbende og efter myndighedernes instrukser, så hold øje med vores facebook- og hjemmeside.

Pas godt på jer selv og hinanden derude; lad os hjælpes ad, så vi kommer bedst muligt igennem dette her!

< Tilbage